Steklo za kuhinjo

Published by: 0

Steklo za kuhinje – na voljo v poljubni barvi, poljubni velikosti in poljubnih vzorcih

Če iščete način, kako svojemu domu dodati dekorativni pridih, hkrati pa še vedno zagotavljati, da je praktičen, obstaja nešteto odličnih možnosti. Medtem, ko je steklo za kuhinjo morda prva stvar, na katero pomislite, pa v resnici obstajajo še veliko različnih področij doma, kjer se lahko uporabi steklo. Steklo je zelo uporabno tudi za podjetja in komercialne prostore, saj nudi enostavno vzdrževanje in je, v primerjavi z različnimi zaščitnimi ploščicami ali podobnimi površinami, obenem tudi cenovno ugodna opcija. Gre za sodobno izbiro, ki prinaša dober videz, vsestranskost in praktičnost.

Kje se lahko uporabljajo steklene stenske obloge?

Ker jih je mogoče razrezati na poljubno velikost ali obliko, so steklene stenske obloge, vsestranske za številna območja doma. So učinkovit način za zaščito površin, kot so kopalniške ali kuhinjske stene, kjer lahko voda in umazanija, sčasoma poškodujeta steno. Steklene stenske obloge so na voljo v različnih oblikah, barvah in vzorcih, ki ustrezajo videzu vsakega prostora.

Steklene obloge so enostavne za vzdrževanje in čiščenje. Zato so odličen dodatek za otroške sobe in igralnice, tako doma, kot tudi za vrtce in šole, kjer je higiena izrednega pomena. Ne le da lahko izbirate med različnimi barvami, steklo omogoča tudi, da se nanj natisne poljubne slike ali vzorce in zato omogoča dodajanje osebnih in okrasnih dodatkov, ki si jih otroci želijo.

Steklo je idealno tudi za uporabo v tuš kabinah ter okoli umivalnikov in kopalnih kadi. Zagotavljajo vodotesnost, prav tako pa ga je enostavno obrisati in vzdrževati, kar je pomembno za področja, kjer se lahko nabere plesen. V manjših kuhinjah ali kopalnicah, so steklene stenske obloge z zrcalnim učinkom, odlične za odboj svetlobe in odpiranje vizualno povečanje prostora.

Steklo za kuhinje

Medtem, ko je stenska obloga običajno mišljena, kot dodatek, ki zaščiti steno za štedilnikom ali kuhalno ploščo, obstajajo nekatere omejitve glede izbire vrste materiala, ki je odvisen od štedilnika, ki ga uporabljate. Akrilne stenske obloge, zaradi temperaturne tolerance in nevarnosti toplotnih poškodb, ni mogoče uporabiti za plinsko kuhalno ploščo. Zato se, kot alternativa akrilu, za takšno kuhinjo, uporabi steklo. Če imate električno ali indukcijsko kuhalno ploščo, se sicer lahko uporabi akril. Tudi akril  zagotavlja, da bodo vaše kuhinjske stene ostale čiste, brez vlage in enostavne za vzdrževanje. Je pa steklo za kuhinje še vedno bolj varna in zanesljiva rešitev.

Prednosti steklenih stenskih oblog

Steklene stenske obloge so preprost način za posodobitev videza vašega doma, ne da bi morali preurediti celotno stanovanje in za to porabiti veliko denarja. Steklo je enostavno namestiti. Tako boste lahko videz svoje kuhinje, kopalnice ali katerega koli drugega prostora, enostavno posodobili v nekaj urah. Brez potrebe po najemu izvajalcev*, da ga namestijo.

Steklo za kuhinje je enostavno ohraniti čisto. Preprosto se obriše s toplo vodo in milnico. Zato je steklo, kot nalašč, za vzdrževanje higiene, z minimalnimi napori. Vsako območje, kjer je prisotna voda, nevarnost razlitja ali nabiranja umazanije, se lahko zaščiti s steklom. Steklo precej olajša čiščenje in zaščiti stene pred umazanijo in poškodbami.

Steklo je odlična naložba za vaš dom ali podjetje. Življenjska doba stekla je več let, ne da bi se mu poslabšala kakovost. Steklo za kuhinje je cenovno ugodno. Na voljo je široka paleta možnosti, s katerimi lahko hitro in enostavno posodobite vaš dom.

Iščete strešno kritino in vas zanimajo podrobnosti? Preberite prispevek: Kovinske strešne kritine