Published by: 0

V spodnjem kratkem zapisu, bomo na kratko predstavili temo Kovinska kritina – stresna kritina iz kovine.

 

Kovinska kritina – stresna kritina iz kovine

Še ne dolgo, šele v zadnjem obdobju, se kovina, kot material za stresno kritino, res naglo uveljavlja.

Zelo velik pozitivni znak kovinske stresne kritine je ta, da je primerna za vse stresne naklone. Od majhnih 8 stopinj, do velikih 90 stopinjskih nagibov streh.

Poleg tega pa ima kovinska stresna kritina tudi še druge pozitivne lastnosti. Med drugim ima zelo nizko težo, zato je primerna za vse vrste stresnih konstrukcij, tudi za tiste že obstoječe, ki ne bi prenesle velike teže betonskih strešnikov. Kovinska kritina– stresna kritina iz kovine, je tudi kar precej elastična, ima visoko stopnjo odpornosti na potrese in na ogenj, torej je tudi ognjevarna.

Prav tako ponudba takšne stresne kritine omogoča tako zelo kvalitetno toplotno izoliranje, kot tudi kakovostno zvočno izolacijo.

Ne smemo  pozabiti omeniti, tudi montaža pločevinaste strehe je zelo enostavna in hitra. To dvoje kar precej vpliva na končne stroške in ima velik pomen pri odločitvi, katero stresno kritino izbrati.

Poleg vseh naštetih pozitivnih lastnosti, pa ima stresna kritina iz kovine še eno in sicer zelo dolgo življenjsko dobo.

Kovinska stresna kritina – štiri različice

Danes na trgu stresnih kritin poznamo štiri različne izvedbene različice kovinske kritine:

  1. Strešne plošče – ki so narejene iz različnih kovin in so na voljo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah in kvalitetnih razredih.
  2. Toplotne ter izolacijske plošče –, ki imajo zelo dolgo življenjsko dobo in so primerne za že obstoječa, starejša ostrešja. Imajo tudi dodatno zaščitno plast iz umetne smole.
  3. Kritina, ki je iz pocinkane galvanizirane jeklene pločevine – je primerna za območja z zahtevnimi vremenskimi in podnebnimi pogoji. Sestavljene so  jeklenih ali aluminijastih obarvanih plošč.
  4. Toplotne ter izolacijske gradbene plošče – so primerne za naklone od 5 stopinj dalje in so sestavljene iz dveh jeklenih pocinkanih ali dveh aluminijastih obarvanih pločevin.

Piše: Kritine Majde

Odlična alternativa kovinskim strešnim kritinam za nadstreške, terase, pergole in zimske vrtove, je steklena strešna kritina. Steklena streha je tudi popolnoma varna in odporna na vremenske vplive in mehanske poškodbe, saj se za izdelavo le te uporablja lepljeno ali pa kaljeno steklo (podobno, kot se uporablja tudi za steklene tuš kabine, različne izvedbe steklenih vrat, steklene stenske obloge ter steklene stopnice in ograje).

Kovinska kritina – stresna kritina iz kovine

Oznake besedila: Kovinska kritina – stresna kritina iz kovine