Published by: 0

Glede na to, da agencije, ki se ukvarjajajo z organizacijo najrazličnejših team building programov, le te ponujajo v izobilju in, da se posamezni programi med seboj zelo razlikujejo, si lahko spodaj finančna podjetja in banke in vsi, ki delujete na področju financ in investiranja, ogledate naše top predloge za izbiro ustreznih in najbolj specifičnih team building programov za svoje podjetje.

Katere lokacije so najbolj primerne za izvedbo team buildinga za banke in finančna podjetja?

Ustrezen program za izvedbo team buildinga za banke in finančna podjetja (in tudi druga večja podjetja) se največkrat izbira na podlagi lokacije, vsebine, cene in potreb po zasledovanju cliljev, ki jih banka z izvedbo teambuildinga za svoje zapsolene, sploh želi doseči.

V Sloveniji finančne inštitucije in banke največkrat za lokacijo izvedbe svojega team buildinga izbirajo primorsko in gorenjsko, nekoliko manj pa Štajersko in notranjsko.

Če pogledamo natančno podatke, bomo ugotovili, da je npr. Gorenjska banka d.d. svoj team building program izvajala izven svoje matične regije, Gorenjske in so zaposlene peljali že na primorsko in štajersko. Ko so med naslednjimi programi za izvedbo svojega team buildinga izbirali tuje lokacije, so izbrali Prago.

Activa skupina, ki je svoj team building program, izvedla skupaj s slovensko agencijo ETC Adriatic, je izbrala Slovenijo in območja v naravi (ekološki team building).

Nekatere banke, npr. kot je Abanka in podobne, izberejo za izvedbo svojega team buildinga specifična podjetja za izobraževanje, ki ponujajo npr. programe kot so: skupinska motivacija, ples po ognju, igre in izzivi preživetja v naravi, mbti timske vloge, poslovne coaching-e, prodajne team buildinge, pustolovske avanture, extremme chalenge team buildinge, ipd…(1).

Hkrati je za tovrstna podjetja značilno, da team buildinge za svoje zaposlene, pogosto izberejo tudi na podlagi sezone (zimski ali poletni team building).

Katere team building programe največkrat izberejo banke?

Za banke, finančna podjetja, zavarovalnice in druge inštitucije, ki se ukvarjajo s financami, je iz vsbeinskega zornega kota, največkrat najbolj zanimiv team building program t.i. simulacija Newyorške borze ali pa izvedba poslovnega piknika v naravi, ko podjetje izkaže interes, da želi svoj program izvesti nekje na prostem.

Simulacija newyorške borze je zelo zanimiv program, ki zahteva tako umske sposobnosti udeležencev, hkrati pa finančnike nekoliko bolj približa njihovi dejavnosti, organizator ETC Adriatic pa ga priporoča predvsem zato, ker program ciljano izboljšuje finančno pismenost udeležencev, možno pa ga je izvajati tudi v konferenčnih dvoranah in na prostem.

Glede na to, da zaposleni na bankah, ogromno delajo z ljudmi, se ne gre čuditi, da je med bolj priljubljenimi programi za teambuiding bank, tudi program Kako se odzvati na odzive strank?