Published by: 0

Se spogledujete z nakupom novega električnega ali klasičnega kolesa, katerega bi plačali na obroke? Bi se pred nakupom želeli z izbranim modelom kolesa odpraviti tudi na testno vožnjo? Razmišljate o sklenitvi zavarovanja? Morda iščete strokoven servis, ki bi delo opravil kvalitetno, hitro in hkrati ugodno? Ste vedeli, da lahko v specializirani kolesarski trgovini NewBike vse to opravite kar na enem mestu? Kaj pa, če vam rečemo, da poleg vseh naštetih storitev ponujamo tudi raznoliko izbiro dodatne opreme? Da, prav ste prebrali. Če ste bili doslej mišljenja, da lahko pri nas kupite zgolj vrhunsko električno mestno kolo, ste se motili. Na naših dobro založenih policah boste namreč našli pester nabor najrazličnejših kolesarskih pripomočkov, ki vam bodo lahko služili tako za olajšanje vožnje in povečanje udobja ter varnosti, kakor tudi zgolj za osebno zadovoljstvo. Dodatna oprema bo naredila vaše kolo posebno in edinstveno, zaradi česar se boste vsakokrat odpravili kolesarit še z večjim užitkom. Pri tem bi želeli opozoriti, da je izredno pomembna kakovost opreme, kar še posebej velja za vse tiste komponente, ki so v neposredni povezavi z voznimi lastnostmi vašega kolesa. V skladu s tem imamo v naši ponudbi dodatno opremo zgolj priznanih proizvajalcev, zaradi česar vam zagotavljamo zanesljivost in uporabnost na dolgi rok. Dodamo naj, da vam v kolesarski trgovini NewBike omogočamo tudi vgradnjo kupljene opreme, naši izkušeni in prijazni prodajalci pa vam bodo pri nakupu z veseljem svetovali ter odgovorili na vaše vsako morebitno vprašanje. V nadaljevanju smo zbrali in predstavili najuporabnejše kolesarske pripomočke, s katerimi bi morala biti po našem mnenju opremljena prav vsa kolesa.

Eden najpomembnejših kosov dodatne opreme je zagotovo ključavnica, kar je še posebej pomembno za vse, ki razpolagate s kolesi višjih cenovnih razredov. V današnjem času je žal tako, da so nepridipravi nenehno na delu, poleg vrednosti vašega kolesa pa je potrebno upoštevati tudi lokacijo in čas, ko nameravate pustiti kolo brez nadzora. Če kolo uporabljate za prevoz v službo ali pa se z njim odpravljate po opravkih v mestu in ga puščate na ulici, je nakup kakovostne ključnice vsekakor smiselna naložba. V naši ponudbi boste našli veliko število raznovrstnih ključavnic, različnih proizvajalcev in različnih cenovnih razredov. Pri tem vas opozarjamo, da so močnejše ključavnice res dražje, ampak hkrati predstavljajo tudi večjo oviro pri kraji, saj bo za njeno uničenje potrebnega več časa in boljše ter glasnejše orodje, kar pa bo pomenilo veliko večjo verjetnost, da bo tat pri svojem dejanju neuspešen. Ne glede na vrsto uporabljene ključavnice vam svetujemo, da kolo priklepate hkrati za okvir in za eno od pnevmatik, vedno pa ga puščajte na dobro obljudenem in osvetljenem prostoru. Če pričakujete, da kolesa ne boste uporabljali dlje časa, ga hranite v zaklenjenem in nadzorovanem prostoru. Naslednji kolesarski pripomoček, ki je vsekakor nepogrešljiv del opreme vsakega udobnega mestnega kolesa, je torba za prtljago. Ponujamo vam pestro izbiro različnih kompaktnih kolesarskih torb, v naši ponudbi pa boste našli tako majhno torbico, ki se namesti pod sedež in zadostuje zgolj za shranjevanje najnujnejših stvari, kot tudi celoten komplet prtljažnikov in kovčkov, ki se običajno namestijo na prtljažnik kolesa in so primerna tudi za daljša kolesarska potovanja. Pri sprejetju odločitve o tem, kakšno torbo bi bilo v vašem primeru najbolje kupiti, svetujemo premislek o vaših potrebah in od vrste ter obsega prtljage, katero bi z njo želeli prevažati. Večina naših torb se poleg kvalitetnih materialov, trpežnih šivov in elegantnega videza, ponašajo tudi z dodatnimi funkcijami, pri čemer bi izpostavili predvsem odsevna telesa, zahvaljujoč katerim bo vaša varnost močno povečana. Namestitev odsevnikov svetujemo tudi na pedalih in na boku vašega kolesa, saj vas bodo tako soudeleženci v prometu ob slabših svetlobnih pogojih opazili veliko hitreje.

Poleg odsevnikov in kresničk so izredno pomemben element varnosti tudi sprednje in zadnje luči, s katerimi je sicer opremljeno vsako NewBike mestno kolo. Vsi, ki na vaših kolesih luči še nimate nameščenih, pa ste vljudno vabljeni k nakupu. Zavedati se je namreč potrebno, da z vidika varnosti predstavljajo eno najpomembnejših komponent na kolesu, kajti ne omogočajo samo osvetljevanje ceste, ki je pred vami, temveč tudi vašo vidnost in prepoznavnost. Vse luči v naši ponudbi vam bodo dajale optimalno razsvetljavo, zavoljo LED tehnologije in visokih zmogljivosti pa vam bodo zagotovile predvsem veliko varnost. Če se ozremo po dodatni opremi, ki pripomore k povečanju udobja, med vožnjo pa nas lahko ubrani mnogih neprijetnosti, so prav gotovo blatniki. Menimo, da gre za zelo pomemben sestavni del vseh vrst koles, kateremu se v zadnjem času po veliki krivici izogibamo. V splošnem namreč velja prepričanje, da poslabšajo estetski videz in da so potrebni zgolj za gorska kolesa. V našem podjetju poudarjamo, da temu še zdaleč ni tako in da so pravzaprav več kot dobrodošel kos dodatne opreme za vsakega kolesarja, ki se ne namerava voziti zgolj v suhih sončnih dneh. Tudi če je prenehalo deževati že pred nekaj urami ali celo dnevi, je lahko cestišče namreč še vedno vlažno. Blatniki pri tem poskrbijo, da ostanemo suhi, obenem pa nudijo učinkovito zaščito pred blatom, vodo in drugo umazanijo. Poleg obleke, pa bodo zaščitili tudi nekatere predele našega kolesa, s čimer se bo zagotovo podaljšala njihova življenjska doba in prezgodnja obraba, do katere bi lahko prišlo zaradi nastanka korozije. Če na vašem kolesu blatnikov še nimate in se bojite posega, ki bi bil potreben za njihovo namestitev, vas lahko pomirimo, kajti vaše skrbi so povsem odveč. Večina koles ima namreč že na okvirju nastavke, ki so namenjeni za pritrditev blatnikov. V naši ponudbi pa imamo tudi takšne, ki za namestitev na kolo nosilcev sploh ne potrebujejo.