Published by: 0

Pred kratkim se je odprla nova kolesarska trgovina v Ljubljani.

Nahaja se pri BTC-ju, nasproti Špara in Ikee, na Šmartinski cesti 106. NewBike nova kolesarska trgovina je specializirana trgovina za mestne kolesarje. To pomeni, da imajo na zalogi vse, kar mestni kolesar potrebuje, in še več. NewBike ima večinoma mestna električna kolesa, narejena za vse tiste, ki prej morda v kolesarjenju niso uživali. Značilnost teh koles je tako imenovan ženski, oziroma prehodni okvir. Le-ta omogoča zelo enostaven vstop in izstop s kolesa, kar je v mestnih okoljih izredno pomembna stvar. Ne rabimo dvigniti noge visoko preko okvirja kolesa, kot moramo pri športnih kolesih. Preprosto prestopimo okvir in zagonimo. Še en razlog zakaj so ta kolesa tako priročna, je da imajo električno pomoč, kar olajša pot takšnim in drugačnim kolesarjem. Električna kolesa se toplo priporočajo tudi vsem starejšim ljudem, saj jim omogočajo, da pridemo dlje, v krajšem času, in z manj truda. Naši sklepi niso tako obremenjeni kot na športnih kolesih. Obenem pa so ta mestna električna kolesa posebno zgrajena tako, da nudijo sproščeno, pokončno vožnjo. Tako zagotovijo varnost, zaradi odličnega pregleda nad dogajanjem v prometu, hkrati pa večjo lahkotnost kolesarjenja. Ne rabite se nagibati preko krmila, z ogromno teže na vaših dlaneh. Večinska teža na teh kolesih je na zadnjici, zato je to prevozno sredstvo res udobno! Ste sami že preizkusili NewBike mestno električno kolo? Ta nova kolesarska trgovina vas toplo vabi na brezplačno testno vožnjo. Preizkusite par različnih modelov, s sprednjim ali srednjim integriranim motorjem, in ponovno začutite lahkotnost in veselje kolesarjenja.

Na voljo je tudi ogromno posebnih dodatkov za ta privlačna kolesa. Barvite torbe, ki se enostavno namestijo zadaj, so zdaj izredno popularne. Te čudovite torbe olajšajo prevažanje naših dnevnih potrebščin za v službo, šolo, ali pa da lahkotno pripeljemo naše nakupe iz trgovine… Konec je dni, ko smo si na krmilo navesili par vrečk iz trgovine, in s tem ovirali našo vožnjo, in varnost. Te torbe so prostorne, in ponujajo enostavno namestitev direktno na kolo. NewBike ima tudi dobro izbiro prelepih pletenih košar, prav tako tudi posebne košare za naše male hišne ljubljenčke. Naši kosmatinčki se lahko z njimi varno in udobno popeljejo z nami po mestu in okolici. Zraven košare morate dobiti tudi poseben pas, s katerim boste psa privezali na košaro oziroma kolo. Tako boste lahko mirno in brezskrbno kolesarili in se z vašim ljubljenčkom hitro in udobno prevažali do vseh vaših opravkov, in nazaj… NewBike je res prijazna kolesarska trgovina, kjer je zadovoljstvo kupcev na prvem mestu. Če karkoli potrebujete, ali imate vprašanja o kolesih, o dodatni opremi, ali pa o garanciji in plačilu na obroke, so vam vedno na voljo. Obiščite jih in preverite njihovo ponudbo še danes. Na njihovi spletni strani boste našli vse novosti, njihovo ponudbo, ter posebne popuste… Dobro je vedeti tudi to, da vsa kolesa in dodatke, ki jih imajo na spletni strani, so na voljo tudi v fizični trgovini. Tam si jih lahko v živo ogledate, preizkusite, ali pa se pogovorite s strokovnjakom oz. prodajalcem teh posebnih električnih koles.

Ima vaša priljubljena kolesarska trgovina na voljo tudi servis koles?

Nova kolesarska trgovina NewBike pa ima tudi priročen servis koles! Na splošno je dobro peljati kolo na servis vsake toliko, ko pa se gre za električna kolesa, je priporočljiv obisk servisa vsaj enkrat letno. Namreč programska oprema se rabi vsake toliko posodobiti, celotno kolo pa je treba dobro pregledati, da slučajno ne pride do kakšnih problemov. Le tako, bo delovanje vašega novega e kolesa še dolgo brezhibno. Kljub temu, da so e kolesa dandanes finančno dostopna prav vsem, predvsem z nakupom na obroke, je e kolo še vseeno naložba. Zato primerno poskrbite zanj, če vam kaj nagaja, se hitro oglasite v vašem priljubljenem servisu koles. Ta prvi servis električnih koles je za kupce v Newbike trgovini popolnoma zastonj. Tako se lahko spoznate z vašim serviserjem, poklepetate s prodajalcem, ter hitro nazaj prejmete dobro pregledano in posodobljeno e kolo. Res nas zanima, ste sami že kdaj preizkusili električno kolo? Po našem mnenju je to izum enaindvajsetega stoletja! Mestna električna kolesa omogočajo hiter in lahkoten dostop do vseh naših najbolj pogostejših destinacij. So zelo zmogljiva prevozna sredstva, z električno podporo. Imajo integrirano baterijo, ter motor, ki je lahko nameščen spredaj ali v sredini. Če je motor nameščen na sredini se bolj priporoča tistim, ki se pogosto vozijo tudi po malo bolj hribovitem terenu. Sredinski motor ima izjemen občutek stabilnosti. Motor s sprednjim pogonom pa se priporoča tistim, ki se večinoma prevažajo le po mestu in po ravninskih poteh. Sprednji motor ni dovolj zmogljiv za premagovanje večjih klancov. Po parih letih pa lahko baterija oslabi, zato je potrebna zamenjava, da kolo še naprej deluje kot je treba. Ko bo to potrebno, vam bo vaš serviser povedal. Da pa vas opozorimo na to, da je pri 0 stopinj ali manj, potrebno vzeti baterijo iz kolesa, ko ga parkirate zunaj. Namreč ob takšni temperaturi je pametno, da vzamete baterijo s seboj v službo, saj lahko minus stopinje baterijo uničijo.

Kaj pa oprema za naše najmlajše?

Nova kolesarska trgovina NewBike ima v notranjosti in prav tako tudi zunanjosti trgovine na voljo brezplačno testno vožnjo. Tako lahko kolesa v miru sprobate, z veseljem vam svetujejo pri izbiri, in vam razložijo kako mestna električna kolesa delujejo. Na voljo so tudi kvalitetni sedeži za naše najmlajše, ki se lahko namestijo spredaj ali zadaj, ali oboje. Vožnja z e kolesi prinaša popolnoma novo izkušnjo kolesarjenja. Dodatna teža vaših malčkov ali torb vas ne bo ovirala, ali pa vam oteževala pot. Zaradi zmogljive baterije in motorja boste na vaš cilj prišli umirjeni, ter z nasmehom na obrazu. Naši malčki pa bodo prav tako uživali v vožnji na udobnih sedežih, ki se enostavno pritrdijo na mestno električno kolo. Če ste mlada družinica, vam toplo priporočamo obisk NewBike.si trgovine, in prezkusite vožnjo s tem mestnim električnim kolesom. Če pa imate več kot dva malčka, ali veste, da pogosto prevažate ogromno stvari in potrebščin, ima ta nova kolesarska trgovina rešitev tudi za vas! Na zalogi je namreč eno prav posebno kolo, ki se ga trenutno skoraj ne vidi, izven Nizozemske, države z največ koles na prebivalca. To je tako imenovano cargo kolo, ki ima dovolj prostora za kar štiri malčke oziroma mlade otroke, prav tako pa še vedno dovolj prostora za vaše vrečke z nakupi, šolske torbe, itd. Kliknite tukaj, da vidite to zanimivo, posebno izdelano kolo za večje družine. Takšna cargo kolesa so zelo popularna v državi kot je Nizozemska. Tam je kolesarjenje nekaj povsem vsakdanjega, tudi v slabem vremenu, ko dežuje, ali sneži… In verjetno veste, na Nizozemskem pogosto dežuje, a še vseeno se ljudje množično s kolesi vozijo v šolo, službo, po opravkih. Malo se seveda zmočijo, a so tega navajeni. Mestno električno kolo ima že vgrajene tudi blatnike spredaj in zadaj, kar pomaga pri tem, da se ne umažemo ali zmočimo preveč. Naša oblačila bi načeloma morala ostati čista, in urejena. Mestna kolesa zagotavljajo lahkotno vožnjo, brez da bi se morali preobleči v športna kolesarska oblačila. Tako se lahko oblečemo za našo destinacijo, in ne za vožnjo.

Nova kolesarska trgovina v Ljubljani ima tudi tako imenovan Puhov kotiček

Newbike trgovina je res prostorna, z ogromno koles na zalogi, na razstavi. Na levi strani trgovine pa boste nasproti servisa koles našli tudi tako imenovan Puhov kotiček. Poimenovan je po našem odličnem slovenskem izumitelju Janezu Puhu. Ta je bil tisti, ki je zasnoval kolesa na tak način, kot so narejena še danes. V Puhovem kotičku boste našli aparat za kavo, kjer vas bodo prodajalci z veseljem postregli, vi pa se lahko usedete na udobno sedežno in si preberete kaj o Janezu. Kakšno je bilo njegovo življenje, kje je muzej Janeza Puha, kako so izgledali njegovi različni izumi… NewBike ima razstavljeno tudi prav posebno Puhovo kolo, ki je staro kar 111 let! Narejeno je bilo v letu 1911, poimenovano pa je bilo Styria, oziroma Štajerska. Nam se je to zdelo res zanimivo, videti kako so izgledala Puhova kolesa toliko let nazaj, kakšne luči so uporabljala in kako je deloval zvonček. Na spodnji fotografiji lahko vidite tudi različne fotografije Janeza Puha in njegovega življenja, ter njegove različne izume. Janez Puh je res bil napreden za tista leta, in v NewBike-u so nanj izredno ponosni. Namreč še dandanes se izdelujejo Puhova kolesa, in v NewBike trgovini jih boste našli ogromno na zalogi. Puch je svetovno priznana znamka koles že mnogo let, in še vedno se izboljšuje, na trg prihajajo novi modeli čudovitega izgleda in barv. Poleg dveh drugih znamk, ki jih nova kolesarska trgovina ponuja, je Puch tista, na katero se želijo najbolj osredotočiti. Je pa kar velika stvar, da imamo v Sloveniji sodobna mestna električna kolesa, ki so prišla iz vseh zgodovinskih izumov našega slovenskega Janeza. Ste o njem že slišali kdaj prej? Janez je imel ogromno vpliva na kolesarjenje, ter na izgled in kakovost koles, ki jih poznamo in vozimo še danes.

Mi smo z našim obiskom nove kolesarske trgovine v Ljubljani zelo zadovoljni. Zato bi vas s tem člankom radi povabili, da greste tudi sami na obisk, ter preizkusite mestno električno kolo! Le-to vam bo olajšalo vaše vsakodnevne izlete, hkrati pa bo prispevalo k boljšemu zdravju in bolj čistemu okolju.