Published by: 0

Motorna olja in hidravli─Źne teko─Źine ÔÇô olje za servo volane

Motorna olja in hidravli─Źne teko─Źine so uporabna le dolo─Źen ─Źas. Servisne delavnice imajo v svojih navodilih to─Źno dolo─Źeno kdaj in na kak na─Źin je potrebno olje za servo volane dolivati ali zamenjati.

Kvaliteta vo┼żnje in upravljanja z vozilom je odvisna od vzdr┼żevanja. Upo┼ítevanje pravil, ki jih predpi┼íe proizvajalec, je najpomembnej┼íi del pri skrbi za varno vo┼żnjo.

Cel volanski sistem je zasnovan na ve─Ź sklopih, ki se medsebojno dopolnjujejo.

Volanska letev ima na koncih posebne gumi man┼íete, ki prepre─Źujejo odtekanje hidravli─Źne teko─Źine.

Zaradi dolgoro─Źne uporabe, temperaturnih razlik, tujkov na cesti┼í─Źih in ostalih dejavnikov se cel sistem sre─Źuje z razli─Źnimi obremenitvami. Vse te pa povzro─Źajo obrabo tako vseh sestavnih delov kot tudi hidravli─Źne teko─Źine. Olje za servo volane je name┼í─Źeno v posebni posodi. Redno je potrebno kontrolirati nivo teko─Źine v tej posodi.

Ko avto odpeljemo na servisni pregled, se vedno pregleda tudi nivo teko─Źine in po potrebi dolije. Teko─Źina ÔÇô servo olje mora biti vedno od proizvajalca predpisana.┬á Najbolje je, da uporabimo olje za servo volan v originalni izvedbi.┬á

motorna olja kruno.si

motorna olja kruno.si

Kako sami kontroliramo olje za servo volan?

V prodaji v vseh trgovinah z rezervnimi avtodeli je veliko razli─Źnih blagovnih znamk olja za servo volane. Seveda lahko kontrolo vr┼íimo tudi sami.┬á V navodilih za uporabo so praviloma zapisani vsi podatki:┬á

  • Koli─Źini
  • Predpisanimi specifikacijami
  • Predpisanimi normativi
  • Tovarni┼íkimi odobritvami

Dolivanje je enostavno. Kontroliramo in po potrebi dolivamo vedno, ko je volan v srednjem polo┼żaju in ko motor miruje. Oznake so za najmanj in najve─Ź.┬á Teko─Źino dolivamo samo v primeru, ─Źe je nivo izpod spodnje oznake.

Pri izbiri olja za servo volan moramo upo┼ítevati vse predpise, izjemoma lahko dodamo tudi teko─Źino, ki nima vseh potrebnih parametrov.┬á Ravnamo se po barvi. V vsakem primeru pa po takem dolivanji v ─Źim kraj┼íem mo┼żnem ─Źasu obi┼í─Źemo serviserja.

Servisni svetovalec ÔÇô avtomehanik bo ugotovil napako, predlagal re┼íitev in nato tudi napako odpravil.

Motorna olja in hidravli─Źne teko─Źine lahko kupite ugodno v spletni trgovini kruno.si, ki so znani po hitri dobavi, dobrih cenah in strokovnem svetovanju.

trgovina z avtodeli spletna trgovina kruno.si

trgovina z avtodeli spletna trgovina kruno.si