Published by: 0

Motorna olja in hidravlińćne tekońćine ‚Äď olje za servo volane

Motorna olja in hidravlińćne tekońćine so uporabna le dolońćen ńćas. Servisne delavnice imajo v svojih navodilih tońćno dolońćeno kdaj in na kak nańćin je potrebno olje za servo volane dolivati ali zamenjati.

Kvaliteta voŇĺnje in upravljanja z vozilom je odvisna od vzdrŇĺevanja. UpoŇ°tevanje pravil, ki jih predpiŇ°e proizvajalec, je najpomembnejŇ°i del pri skrbi za varno voŇĺnjo.

Cel volanski sistem je zasnovan na veńć sklopih, ki se medsebojno dopolnjujejo.

Volanska letev ima na koncih posebne gumi manŇ°ete, ki prepreńćujejo odtekanje hidravlińćne tekońćine.

Zaradi dolgorońćne uporabe, temperaturnih razlik, tujkov na cestiŇ°ńćih in ostalih dejavnikov se cel sistem sreńćuje z razlińćnimi obremenitvami. Vse te pa povzrońćajo obrabo tako vseh sestavnih delov kot tudi hidravlińćne tekońćine. Olje za servo volane je nameŇ°ńćeno v posebni posodi. Redno je potrebno kontrolirati nivo tekońćine v tej posodi.

Ko avto odpeljemo na servisni pregled, se vedno pregleda tudi nivo tekońćine in po potrebi dolije. Tekońćina ‚Äď servo olje mora biti vedno od proizvajalca predpisana.¬† Najbolje je, da uporabimo olje za servo volan v originalni izvedbi.¬†

motorna olja kruno.si

motorna olja kruno.si

Kako sami kontroliramo olje za servo volan?

V prodaji v vseh trgovinah z rezervnimi avtodeli je veliko razlińćnih blagovnih znamk olja za servo volane. Seveda lahko kontrolo vrŇ°imo tudi sami.¬† V navodilih za uporabo so praviloma zapisani vsi podatki:¬†

  • Kolińćini
  • Predpisanimi specifikacijami
  • Predpisanimi normativi
  • TovarniŇ°kimi odobritvami

Dolivanje je enostavno. Kontroliramo in po potrebi dolivamo vedno, ko je volan v srednjem poloŇĺaju in ko motor miruje. Oznake so za najmanj in najveńć.¬† Tekońćino dolivamo samo v primeru, ńće je nivo izpod spodnje oznake.

Pri izbiri olja za servo volan moramo upoŇ°tevati vse predpise, izjemoma lahko dodamo tudi tekońćino, ki nima vseh potrebnih parametrov.¬† Ravnamo se po barvi. V vsakem primeru pa po takem dolivanji v ńćim krajŇ°em moŇĺnem ńćasu obiŇ°ńćemo serviserja.

Servisni svetovalec ‚Äď avtomehanik bo ugotovil napako, predlagal reŇ°itev in nato tudi napako odpravil.

Motorna olja in hidravlińćne tekońćine lahko kupite ugodno v spletni trgovini kruno.si, ki so znani po hitri dobavi, dobrih cenah in strokovnem svetovanju.

trgovina z avtodeli spletna trgovina kruno.si

trgovina z avtodeli spletna trgovina kruno.si