Published by: 0

Kako zasnujemo blog

Pisanje blogov je zapleten postopek in če želimo izpopolniti naše sposobnosti pri pisanju člankov je dobro, da se pred začetkom pisanja blogov pripravimo. V spodnjem besedilu bomo govorili o tem, kako zasnujemo blog. Pokazali vam bomo kje začnemo in v kolikšne podrobnosti naj se spustimo.

Primerjava s spletno stranjo notranji paintball paintball-ljubljana.si

Ob branju tega članka lahko odprete kakšno veliko spletno stran kot je notranji paintball ter jo primerjate z vsebino v spodnjem članku. Na tak način lahko vidite to o čem govorimo na dejanskih primerih, kar vam bo izredno olajšalo pri razumevanju spodnjega bloga.

kako zasnujemo blog

Zdaj pa…

Kaj je zasnova bloga

Zasnova bloga je torej besedilo, ki ga uporabimo kot navodilo oziroma recept pri pisanju spletne strani.

To besedilo je lahko zapisano v obliki tabele, opornih točk ali pa samo zapišemo naslov in podnaslove ter si v glavi pripravimo približno kaj bomo zapisali pod določenim podnaslovom.

Pri zasnovi bloga naj ne bi zapravljali preveč časa, saj potrebujemo čas, da še napišemo sam članek.

Zasnova bloga je pomembna saj če besedila pišemo in si sproti zmišljujemo vsebino, bo članek izpadel neprofesionalno.

Ampak ta zasnova bloga ne bo padla iz neba, napisati jo moramo sami.

Iskanje vzgleda na spletu z primerom na spletni strani seo optimizacija strani seo-praktik.si

Pred samim pisanjem spletnega članka je dobro, če si na spletu najdemo kakšen vzgled. To je enostavno, saj moramo samo najti eno spletno stran, katere zgradba nam je všeč.

Nato to spletno stran uporabimo kot vzgled za naš članek, ampak je ne prekopiramo popolnoma, saj mora naše delo biti originalnon.

Veliko dobrih vzgledov lahko najdete na spletni strani seo optimizacija spletnih strani, kjer lahko tudi najdete veliko SEO nasvetov in trikov.

kako zasnujemo blog

Kako zasnujemo blog

Začnemo s preprostim urejevalnikom besedil ali urejevalnikom tabel ter na začetek zapišemo naslov svojega članka.

Nato premislimo o čem bo besedilo govorilo in kako lahko to besedilo razdelimo na različne dele. Dobro je, če so deli približno enako dolgi. Tem delom rečemo tudi odstavki.

Odstavke nato razvrstimo pod podnaslove, ki se z temami delov najbolj ujemajo.

Vsi odstavki in podnaslovi naj bodo povezani z originalno tem. Vredu je če razlagamo obširno, ampak moramo paziti, da nam misli ne pobegnejo.

Pri tem nam lahko pomaga, da si zraven podnaslovov zapišemo število besed, ki jih bomo zapisali v odstavkih pod podnaslovi.

Na zasnovi bloga si lahko tudi označimo kje bomo imeli različne vrste medijev, na primer slike in videje.

Na spletni strani pnevmatike lahko vidite odličen primer razmerja med različnimi mediji glede na temo spletne strani. Stran je tudi zgrajena s pravilnimi elementi, kar lahko hitro ob obisku spletne strani opazimo. Spletne strani kot je ta imajo veliko prihodnost na SEO marketu.

Osnovna pravila pri zasnovi bloga

Ko govorimo k kako zasnujemo blog se moramo vprašati o določenih pravilih. Nekaj pravil smo že v prejšnih odstavkih omenili, ampak tu še je nekaj bolj splošnih SEO pravil o zasnovi bloga.

  • Kadar pišemo spletne članke je slovnično pomembno, da vedno pišemo v prvi osebi. Besedila zapisana v prvi osebi so bolj razumljiva ter so v največ primerih najlažja za branje veliko bralcem.
    • Primer dobro zapisanega besedila, ki upošteva to pravilo lahko najdete na spletni strani valovitka. Spletna stran je nasplošno dobro zgrajena, zato vam priporočamo obisk te spletne strani.
  • Pišemo književno v pogovornem naklonu. To je zelo očitno, ampak hkrati zelo pomembno, zato je dobro če si to pravilo zapomnite. Naše besedilo bo bralo največ ljudi, če ga bo veliko ljudi razumelo. Včasih lahko bralca nekaj vprašamo in s tem spremenimo naklon v vprašalni, ampak večino časa uporabljamo pogovorni naklon.
  • Besedilo naj bo enostavno za razumevanje in branje, zato se držimo pravila, da članke pišemo, kakor, da ga bodo brali otroci šestega razreda osnovne šole.
    • Dober primer tega pravila lahko najdete na spletni strani jedilne mize, kjer je besedilo napisano na enkraten način. Besedilo je enostavno ter zelo bogato s podatki. Takšna spletna stran nam je lahko vedno vzgled pri izdelovanju svoje spletne strani.

Več o zasnovah bloga si lahko pogledate na spodnjem videju:

Dodatne informacije: