Published by: 0

KAKO BO VAŠEMU PODJETJU POMAGALA KVALITETNA IZDELAVA CGP?

Ali ima vaše podjetje karakter? In kako se to sploh pozna? Karakterju podjetja lahko s drugimi besedami rečemo CGP – celostna grafična podoba podjetja. Izdelava CGP – ja je ena bolj pomembnih delov ustvarjanja podjetja in v tem članku se bomo osredotočili na to, kaj paziti, da bo izdelava CGP – ja pomagala vašemu podjetju pridobiti pozornost novih strank in rasti.

izdelava cgp

IZDELAVA CGP – KAJ VSE ZAJEMA CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA PODJETJA?

Ko se začinjate lotiti uspostavljanja vizualnega jezika podjetja, se boste kmalu začeli zavedati, da obstajajo elementi, brez katerih podjetje ne more dolgoročno učinkovito delovati. Med te lahko štejemo logo in logotip, barve, s katerimi predstavljate podjetje, pisava, ki jo uporabljate. Torej logo/logotip, barve in pisava so trije osnovni elementi, s katerimi vam bo izdelava CGP – ja pomagala.

KJE JE IZDELAVA CGP – JA UPORABNA?

Kot smo že omenjili, celostna grafična podoba je vizualen jezik, s katerim podjetje nagovarja svoje bodoče stranke in ga lahko uporabljamo na različnih mestih kot so na primer družabna obrežja, spletna stran podjetja, različni dokumenti ter promocijski predmeti kot sta žig ali nalepke.

ZAKAJ JE IZDELAVA CGP – JA PRIMERNA ZA VAŠE PODJETJE?

Ljudje smo vizualni in naši možgani imajo radi konsistenco. Če bomo s našo ciljno publiko – potencialnimi strankami – govorili vsak teden “drugim jezikom” bodo postale zmedene in ne bodo razumele, kdo smo kot podjetje. Če pa postanemo konzistentni ne samo v besedah, vrednotah in dejanjih, ampak tudi v vizualnem svetu, se bodo stranke z nami bolj enostavno povezale in nam zaupale.

Kot podjetje si tudi namreč želimo izstopati in biti prepoznavni – s tem nam izdelava CGP – ja tudi lahko pomaga. Verjetno vsi od daleč prepoznamo rdeče belo Coca Colo ali modro rumeno Ikeo – enako bo delovala vaša barvna kombinacija za podzavest vaših potencialnih strank.

Izdelava celostne grafične podobe podjetja je pomemben proces v podjetju, zaupajte ga profesionalcem, ki vam bodo svetovali in pomagali zbrati in ustvariti ta najboljše rešitve prav za vaše podjetje.