Published by: 0

Želite strategijo družbenih medijev, ki vam bo pomagala pri razvoju kariere ali zagonu podjetja?

Ena glavnih prednosti družbenih medijev je vzpostavitev zaupanja in verodostojnosti med ciljnim občinstvom. Če ljudje vaš izdelek ali storitev dojemajo kot koristno in zaupajo vaši blagovni znamki, bodo bolj verjetno kupovali pri vas. Že imate odprte profile na družbenih medijih? Včasih je lažje stvari prepustiti strokovnjakom, da vam oni upravljajo vaše družbene medije oziroma socialna omrežja. 

 

  1. Opredelite svoje ciljno občinstvo.

 

Kdo je vaše občinstvo, na koga ciljate s prodaje, komu želite prodajati? Nato ga pritegnite:

 

  • Strategija oglaševanja družbenih medijev

 

Zagon plačljivih oglaševalskih kampanj – Plačano spletno oglaševanje je najhitrejši način za privabljanje zelo pomembnih ljudi. 

Konec koncev plačano oglaševanje na družbenih medijih pomaga pri usmerjanju občinstev in pospeševanju prodaje, tako kot organski družbeni mediji. Prednost plačevanja oglasov za to vrsto vrednosti? Hitrost prodora na trg, trajnost kampanje in stara dobra pogostost sporočil.

Plačano oglaševanje na klik, vsebine, ki jih ustvarjajo blagovne znamke ali vplivneži, in prikazni oglasi so primeri plačanih družabnih medijev. Plačan oglas v družabnih medijih prepoznate po oznaki “sponzorirano” ali “promovirano” v bližini objave.

  • Uporaba pripomočkov na spletni strani: Na spletno mesto namestite gradnike družabnih medijev in obiskovalcem omogočite, da vam sledijo v družabnih medijih, ne da bi zapustili spletno mesto.
  • Sledenje več sto ljudem: Za to je potreben čas, vendar deluje. Če sledite stotinam in tisočim osebam, za katere menite, da jih vaša blagovna znamka zanima, vam bo velik odstotek ljudi sledil nazaj.
  • Uporabljajte hashtage z veliko prometa: Uporabite hashtage, ki so pomembni za vaše podjetje, vendar imajo visoko stopnjo iskanja. Vaša vsebina bo dosegla širše občinstvo, kar bo povečalo vaše možnosti, da pritegnete ustrezne sledilce.

 

4 koraki za uspešno strategijo družbenih medijev

 

  2.  Prilagodite svoje taktike.

 

Ustvarite svojo osebo kupca glede na starost, lokacijo, službo, prihodka, težave, ki jo lahko vaše podjetje reši in družbene medije, kijih uporablja.

 

 

  3.  Merite svoje rezultate.

 

Merite stopnjo konverzije, čas preživet na spletni strani, doseg, omembe vaše blagovne znamke, stališča in število delitev.

  • Impressions – Vtisi. To je število ljudi, ki vidijo vašo vsebino. Čeprav sama po sebi ni najbolj koristna, jo lahko primerjate s številnimi spodnjimi metrikami.
  • Stopnja konverzije. Ta prikazuje stopnjo, pri kateri objava v družabnih medijih pripelje do nakupa, pri čemer se za sledenje klikov pogosto uporablja skrajševalnik URL-ja. To je koristno primerjati s številom prikazov ali ogledov.
  • Stopnja prehoda na klik (Click-Through-Rate). To je stopnja, pri kateri ljudje kliknejo, da bi si ogledali dodatno vsebino, na primer članek na blogu.

 

 

  4.  Ustvarite izobraževalne vsebine.

 

Vsebina mora vključevati slike, videoposnetke, objave na blogu, novice o podjetju, infografike, e-knjige in intervjuje.

 

Strategija družbenih medijev naj postane navada

Čeprav je nemogoče predvideti, kako se bo pogovor v družabnih medijih razvijal, je strategija tista, ki vas pripravi na to, da se predstavite v najboljši luči. Izdelava strategije seveda ni enkraten dogodek. Če vaša strategija na začetku ne prinese želenih rezultatov, vam nič ne preprečuje, da jo občasno pregledate in spremenite.