Published by: 0

Volkswagen servis Ljubljana, ki ima pooblaščeno štampiljko, se nahaja na dveh dobro dostopnih lokacijah blizu ljubljanske obvoznice v Dravljah oziroma Šiški. Prva lokacija je Porsche Ljubljana na Bravničarjevi ulici 5, kjer je poleg Volkswagen servisa tudi Audi servis. Na Porsche Verovškova, ki se nahaja na Verovškovi 78, pa imajo pooblaščene servisne delavnice za vse znamke koncerna Volkswagen in sicer Audi servis, Škoda servis, SEAT servis in seveda Volkswagen servis. Obe lokaciji ponujata popolno servisno ponudbo in vse servisne storitve, ki bi jih stranka od svojega servisnega ponudnika želela.

Volkswagen je verjetno najbolj priljubljena in najbolj razširjena znamka vozil, ki jo vozijo po vsej Sloveniji. Ravno to pa je verjetno razlog, da je količina servisnih poslovalnic, ki se spoznajo na stare modele in pa seveda imajo možnost uporabe vseh vrst rezervnih delov. Volkswagen servis pa je ne glede na samo razprostranjenost celotne vsebine servisov priporočljivo delati v pooblaščenih servisnih delavnicah.

Servis Volkswagen Ljubljana

Prednosti za pooblaščeni Volkswagen servis Ljubljana

Veliko ljudi se ne glede na pestro ponudbo še zmeraj najraje odloči za pooblaščeni servis Volkswagen Ljubljana. Razlog za to je verjetno kvaliteta ponudbe, ki jo pooblaščeni servisi nudijo svojim strankam v primerjavi z ostalimi servisi. Kot prvo je verjetno največja prednost pooblaščenega servisa tista potrditev matične tovarne Volkswagen, da delavnica deluje primerno in bo za vozilo poskrbela na takšen način, ko je sama v samem originalu zanj želela.

Pooblaščene delavnice imajo torej možnost takojšnje povezave z matično tovarno, predvsem če naletijo na kakšno napako, ki je sami ne morejo odpraviti. Takšna povezava (elektronska, preko sistema) omogoča hitro odpravljanje napak, posodobitve sistema in odpravo napak še preden se zgodijo (bug fix). V primeru samih fizičnih težav pa imajo prav tako takojšnjo dobavo rezervnih delov, ki ne le, da so originalne kakovosti, ampak so tudi enaki tistim, ki jih je imelo vozilo vgrajeno že ob sami proizvodnji. To pomeni, da uporaba originalnih rezervnih delov naredi veliko razliko v kakovosti servisne storitve, na storitev pa zato nudijo tudi garancijo, ki se razlikuje glede na samo potrošnost materiala.

Ostale pomembne točke, ki jih stranka lahko upošteva ob odločanju za servis in gredo v prid pooblaščenemu, so med drugim:

  • podaljšanje jamstva mobilnosti – Asistenca Porsche Slovenija – Asistenca Volkswagen
  • potrjena servisna zgodovina
  • koriščenje tovarniških akcij
  • daljša življenjska doba

Servis Volkswagen pa seveda zajema tudi ostale servisne storitve, kot so na primer popravilo poškodovanih vozil in popravilo toče (ki je najbolj pogosto v poletnem času). Ob morebitni nezgodi in večji škodi, serviserji v kleparsko-ličarski delavnici poskrbijo za samo popravilo in stremijo k temu, da vozilo delavnico zapusti v takšnem stanju, kot je zapustilo avtosalon ob nakupu. Asistenca Volkswagen pa je zagotovo ena boljših ugodnosti, saj z rednim servisiranjem stranka brezplačno nadaljuje z jamstvom mobilnosti, ki je stranki na voljo vse dni v letu, ne glede na praznike in vikende, prav tako pa ovira niti ni lokacija drugod po Evropi.

 

Servis Volkswagen Ljubljana za starejša vozila

Z leti lastniki vozil menijo, da se jim denarno ne splača investirati več toliko v vozilo, saj so menjave komponent in servisni pregledi vedno dražji. Pri koncernu Volkswagen so se te težave lotili z akcijami varčevalnih paketov, v katere so vključena vsa vozila Volkswagen, ki so starejša od štirih let.

V okviru varčevalnih paketov Volkswagen Vedno vredno lahko lastniki vozil izkoristijo štiri različne pakete servisiranja – servis zavor, servis amortizerjev, servis menjave olja in servis menjave zobatega jermena. Vsi ti paketi imajo v svoji osnovi že bogato servisno ponudbo, ki vključuje tako asistenco kot tudi dvoletno garancijo na delo in vgrajene originalne rezervne dele. Vsi paketi Vedno vredno lastnikom starejših vozil Volkswagen omogočajo, da pri vsakem servisu privarčujejo denar (tudi do 30% originalne cene), kar pomeni, da je mogoče servisirati po nižji ceni in redno tudi v večjo starost vozila. Akcija Vedno vredno se ne ustavi po eni sezoni in ni omejena s samo starostjo navzgor (razen, da je starejše od štirih let).

 

Menjava olja za mlajša in starejša vozila – Volkswagen servis Ljubljana

Najpogostejša servisna storitev za vozila Volkswagen in vozila nasploh je menjava olja. Menjava olja Volkswagen je potrebna vsako leto oziroma glede na določen servisni interval. Servisni interval za vsako potrebno komponento zapisan v servisni knjižici vozila VW. Problem današnje modernizacije je, da je pri večini novejših vozil servisna knjižica digitalna in imajo do nje dostop pooblaščeni servisi. Vsak, ki ga zanima servisni interval menjave olja ali pa katerega koli drugega servisa (na primer menjava zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine) lahko pokliče svoj pooblaščeni servis, kjer vam bodo takoj delili informacije glede priporočenih servisnih intervalov za njegovo vozilo.

Menjava motornega olja na redne servisne je ključno za ohranjanje in za delovanje motorja. Brez pogostih in rednih menjav olja, se v motorju in v oljnem filtru nabirajo maščoba, umazanija in kovinski delci, staro olje pa tudi ne namasti več dobro motorja in njegove notranjosti, temveč ga lahko le ‘zapaca’. V kolikor olje ni zamenjano dovolj pogosto, lahko to v prihodnosti pomeni, da pride do hujših poškodb motorja in s tem tudi precej bolj finančno obremenjujoča menjava motorja.

Na kvaliteto delovanja motorja pa deluje tudi sama kvaliteta olja. Vsako olje, ki ga je mogoče kupiti na bencinskih črpalkah bo sicer za nekaj časa delovalo dobro, vendar je za optimalno in odlično delovanje motorja priporočljivo uporabljati motorno olje, ki ga priporoča matična tovarna – v primeru Volkswagna gre za motorno olje Castrol.

Varnost je na prvem mestu – Volkswagen servis Ljubljana

Na prvem mestu vsakega pooblaščenega servisa (in verjetno tudi običajnega servisa) je to, da je vozilo varno za voznika, sopotnike in seveda ostale udeležence v prometu. Glavna točka za ohranjanje maksimalne varnosti pa je stopnja kvalitete in obrabe zavornih ploščic. Volkswagen servis omogoča tudi pregled in menjavo zavor. Menjava zavornih ploščic Volkswagen je narejena na najvišjem nivoju. Sam servis zavor vključuje vse potrebno, med drugim tudi garancijo.

Volkswagen servis Ljubljana  – servis zavor v osnovi vključuje:

  • pregled zavor
  • menjava zavorne tekočine
  • menjava zavornih ploščic
  • menjava zavornih diskov
  • profesionalno opravljena storitev
  • uporaba originalnih nadomestnih delov

V okviru servisa pa servisni delavci temeljito preverijo za morebitne poškodbe sprednjih zavornih ploščic, samo debelino in njihovo obrabo, preverijo, če ploščice škripajo in pa stanje usmerjevalnikov zraka na same ploščice.

Poleg vseh mehanskih točk za pregled, pa se strokovno usposobljeni delavci posvetijo tudi sami zavorni tekočini, ki je izjemno pomembna za optimalno delovanje zavornih ploščic. Tekočina mora biti brezhibna in brez kondenza. Zavorna tekočina močno vpliva na sposobnost zaviranja, saj prenaša pritisk oziroma silo z zavornega pedala na zavorno ploščico. Zavorna tekočina iz okolja absorbira vlago in če se je navzame preveč, se v tekočini začne nabirati kondenz, s tem pa zavore lahko popolnoma odpovejo.

Menjava zavornih ploščic je torej resnično ključnega pomena za varnost na cesti, to pa ne velja le za vozila Volkswagen, temveč za vsa vozila, ki se trenutno vozijo.

Volkswagen servis Ljubljana - Menjava zavor

Volkswagen servis Ljubljana – mogoče opraviti na več lokacijah, dve odlično opremljeni pa sta pooblaščeni servis Volkswagen na Bravničarjevi in Verovškovi v poslovalnicah Porsche Ljubljana in Porsche Verovškova. Popolna podpora matične tovarne omogoča popoln dostop do vseh servisnih storitev, dobave nadomestnih delov, elektronske povezave in podobno. Servis Volkswagnovih vozil pri pooblaščenih servisih je več kot priporočljiv, saj servisne storitve zajemajo mnogo dodatnih ugodnosti za svojo ceno, še največja ugodnost pa je seveda tudi vključitev starejših vozil v varčevalne pakete. Vedno vredno omogoča starejšim Volkswagnovim vozilom veliko cenejši in ugodnejši servis glavnih komponent, kar pomeni, da tudi starejša vozila ohranjajo svojo vrednost, daljšo življenjsko dobo in seveda varno vožnjo še za več sezon.