Published by: 0

Glede na to, da se interesenti za sodne prevode in tolmačenje, ne zanimajo samo za znakovno tolmačenje ali tolmačenje v domačem, slevenskem jeziku, temveč tudi za tolmače v druge jezike, pri katerih pa zaradi zgodovinskih dejstev in bližine Hrvaške, prednjači predvsem zanimanje za sodne tolmače, ki tolmačijo v hrvaški, srbski in bosanski jezik, smo v tem prispevku, pripravi nekaj praktičnih nasvetov kako izbrati tolmača za hrvaški jezik.

Tolmači, ki so verificirani za sodno overjene prevode v hrvaški jezik, so izbrani na podlagi imenovanja Ministrstva za pravosodje, nemalokrat pa so tolmači v hrvaški jezik, hkrati tudi izbranio tolmači za druge jezike, nekdanje skupne države (srbski jezik, bosanski jezik.

tolmač za hrvaški jezik

Za sodno tolmačenje v hrvaški jezik se največkrat zanimate v primerih sodnih prevodov raznoraznih izpiskov iz sodnih registrov, izpiskov iz zemljiških knjig, sodno prevajanje rojstnih listov, različnih potrdil (o nekaznovanju, o uporabi čolnov, itd…), uradne prevode spričeval in izkazov ter diplom in podobno.

Kako izbrati tolmača za hrvaški jezik? Ali mora biti tolmač iz Hrvaške?

Ogromno strank sklepa, da je uradno verificiranega sodnega tolmača za Hrvaško, potrebno izbrati na Hrvaškem, a to ne drži. Seznam Ministrstva za pravosodje Slovenija, je tisti, v katerem so zabeleženi in objavljeni sodno priznani tolmači za Hrvaško.

Prevajanje v hrvaščino (govorimo o uradno in sodno preverjenih prevodih) je na seznamu Ministrstva ločeno tudi po krajih tako, da lahko ločeno vidite, kdo so sodni tolmači za Hrvaško, v odvisnosti od tega iz katerega konca Slovenije prihajate. Slednje je pomembno, če prenos dokumentacije, ki jo je potrebno sodno prevesti, zahteva fizičen kontakt, s čimer pa je večja oddaljenost sodnega tolmača izven vašega kraja, povezana seveda z večjimi stroški.

Celoten seznam tolmačev za hrvaški jezik, vključno s telefonskimi številkami ter krajem opravljanja njihove dejavnosti, si lahko ogledate na tej povezavi, sicer pa je vseh trenutno objavljenih tolmačev za seznamu, kar čez 50. Vabljeni, da si ogledate in izberete tistega za katerega ocenjujete, da je sposoben opraviti sodni prevod dokumenta, ki ga potrebujete.

Uporabljene besede: tolmač za hrvaški jezik