Published by: 0

Izkušnja gledanja televizije so se v preteklih letih zelo spremenile. Od velikih črno-belih zaslonov, do pametnih naprav. Pametni televizorji in IPTV set top box naprave visoke ločljivosti 4K omogočajo, da imamo na dosegu roke nov svet in nove priložnosti. Z več in več načini ustvarjanja vsebine, ki jo je enostavno deliti – je televizor opustil tradicionalni programski vodnik in spremenil način spremljanja vaših priljubljenih vsebin.

Pametni televizorji in IPTV set top box naprave

Pametni televizorji in IPTV set top box naprave omogočajo, da tudi, če gledalci ne gledajo določene vsebine “v živo”, se bodo verjetno “vrnili nazaj” in si jo ogledali, ko jim bo to odgovarjalo.

Torej, kako pametni televizorji in IPTV set top box naprave spreminjajo tržišče in zakaj je sedaj pravi čas, da postanete njihov ljubitelj?

Nov način gledanja televizije

S prihodom pretočnih platform, zlasti Netflix-a in Amazon-a, so se “pravila” gledanja televizije v celoti spremenila. Vse je drugače. Zdaj imamo na voljo nov svet, z vsebinami, samo s pritiskom na gumb. Uporabniki lahko preko njih pretočimo tisoče filmov in ostalih vsebin. Kadarkoli hočejo! Pa naj bo to na računalniku, tabličnem računalniku ali celo telefonu! Pogosto je na voljo tudi več epizod istočasno, zato gledalcem ni treba čakati še en teden, da bi videli novo epizodo svoje najljubše nanizanke.

Tudi način priprave vsebin je prav tako drugačen. Z Netflix-om, ki ima lastno produkcijo, kot je na primer “House of Cards” (1). Tudi vse epizode “The Crown” (2) so bile na voljo za ogled na njihov datum izdaje. To pa pomeni, da so gledalci bile na voljo, dokler se jih sami niso odločili zaustaviti in nato z gledanjem lahko nadaljevali, ko jim je to odgovarjalo. Za nekatere televizijske oddaje in filme, ki jih gledamo, podjetja, kot sta Netflix in Amazon, ustvarijo vsebine, za katere vedo, da nam bodo všeč. Lahko se tudi prilagodijo predlogom, ki jih ponujajo, kar jim pomaga, da ustvarijo vsebino, ki nas zanima!

Seveda to tudi pomeni, da tudi če gledalci ne gledajo določene vsebine “v živo”, se bodo verjetno “vrnili nazaj” in si jo ogledali, ko jim bo to odgovarjalo.

Ustvarjanje z več tveganja je lahko enako zabavno

S pretočnimi platformami, ki lahko proizvajajo in izdelujejo lastne vsebine, lahko pride tudi do večjega tveganja. Distributerji se zavedajo, kaj nam je všeč in kaj nam ni. To se sicer lahko izkaže za velik uspeh. Vendar pa se zavedajo tudi, da obstaja veliko drugačnih vsebin, ki bi jih prav tako morda radi ogledali, če bi bile ustvarjene. Čeprav se to lahko izkaže za precej tvegano.

S svojo odločitvijo, da v zabavni industriji prevzamejo več tveganj, je za gledalce koristno! Izvirnim, ustvarjalnim in zanimivim vsebinam, ob katerih se sproščamo, gledalci namenimo veliko časa za gledanje in uživanje.

Odličen primer “tvegane” odločitve je bila “The Crown”. Pisatelj in režiser sta odšla k vsebinskemu uredniku Netflix-a, saj sta prišla do fantastične ideje za televizijsko serijo. Ta jima je, brez da je sploh prebral scenarij, dal na voljo 100 milijonov funtov, da jo ustvarita. Serija, ki prikazuje zgodbe o življenju kraljice Elizabete II, je bila zelo uspešna. Tveganje, ki je bilo brez dvoma vredno!