Published by: 0

Za vse starše, ki vas zanima otroška mizica in stolčki, za opremo otroške sobe vašega otroka, smo spodaj pripravili nekaj uporabnih nasvetov, da boste izbrali mizico in stolčke, ki jih bo otrok uporabljal rad, hkrati bo nad njimi navdušen, obenem pa boste mizico in stolčke lahko uporabljali tudi takrat, ko jih bo otrok prerasel.

otroska mizica

Otroška mizica, ki jo lahko otroku ponudite kot kozmetično mizico, mizico za odlaganje in podobno…. Ko mizico otrok enkrat “preraste”, jo uporabite kot odlagalno klubsko mizico v dnevni sobi.

Kompleti otroških mizic in stolčkov se danes na internetu ali v pohištvenih, večjih in manjših salonih, praktično dobijo na vsakem koncu. Posledica tega je, da je pogosto izbira ustrezne mizice in stolčkov težja, prednost večje izbire pa je seveda v tem, da je cena mizice in stolčkov, pri marsikaterem prodajalcu pohištva, izjemno nizka.

Otroška mizica in stolčki naj bodo uporabni tudi, ko otrok garnituro “preraste”

V prvi vrsti, staršem, ki kupujete otorško mizico in stolčke za svoje najmanjše otroke, svetujemo, da med ponudniki, iščete takšno mizico in stole, ki ju bo otrok lahko s pridom uporabljal tudi, ko bo večji. V kolikor tega ne bi želel, pa razmislite o kombinaciji mizice in stolov, ki ju lahko sami uporabite v drugih prostorih (npr. kot klubsko mizico v dnevni sobi ali kot dodatno, odlagalno mizico v vašem delovnem, domačem kotičku, ipd…).

Otroška mizica je sicer lahko zelo specifična (npr. za ličenje, t.i. kozmetična mizica,…), lahko je posebna mizica za hranjenje, lahko pa preprosta igralna miza.

Med ponudniki poskušajte najti takšno, ki jo lahko uporabite v več namenov. Igralna mizica je lahko hkrati tudi mizica za ličenje, otroška garnitura s stoli pa je lahko tudi osrednja mizica v prvih razredih osnovne šole otroka.

Otroški stoli in mize se seveda, ker jih otroci hitro prerastejo, zelo pogosto znajdejo na trgu rabljenega pohištva, zato ni nemogoče, da poceni in uporabne otorške garniture ne bi našli tudi na speltnih mestih, kot je npr. Bolha in podobni.

V večini primerov se vam za otorško mizico in stolčke splača pogledati za plastičnimi garfniturami, saj so te lažje od lesenih, s tem lažje prenosljive, tudi za otroke, hkrati pa cenejše od lesenih izvedenk garnitur. Hkrati lahko plastične otroške mizice in stolčke otrok uporablja tudi v zunanjih prostorih (npr. na terasi), medtem, ko za lesene, dražje in težje, tega najbrž vsi starši, ne bodo želeli.

Oznake: otroska mizica in stolčki