Published by: 0

Za vse, ki vas zanima seznam oglaševalskih agencij in največje oglaševalske agencije v Sloveniji, smo spodaj pripravili hiter pregled slovenskih večjih oglaševalskih agencij:

Največje oglaševalske agencije v Sloveniji in velike PR agencije v Sloveniji in jugovzhodni Evropi:

Novelus

Novelus je oglaševalska in digitalna PR agencija, ki že desetletja nudi svoje storitve zadovoljnim strankam v Sloveniji, na Hrvaškem in po celotni jugovzhodni Evropi. Novelus oglaševalska agencija je specializirana za odnose z javnostmi, celovit digitalni marketing, medijski zakup in inbound marketing. Dodatno se ukvarjajo s strateškim načrtovanjem vstopa na trgu za specializirana področja zdravstva, turizma, financ, informacijskih tehnologij in energetike.

Največje oglaševalske agencije v Sloveniji

Agencija Epic

Agencija Epic je spletna agencija, ki se ukvarja s spletnim oglaševanjem, analitiko spletnega razvoja in rasti internetnih strani in trgovin, web developmentom (razvojem in izdelavo spletnih strani), vsebinskim marketingom, foto in in video obdelavo marketinških materialov ter grafičnim oblikovanjem.

Njihova specializiranost je v pripravi premišljenih digitalnih strategij za promocijo preko različnih spletnih in oglaševalskih kanalov. Ponujajo vrhunske storitve za oglaševanje na mobilnih napravah, oglaševanje v iskalnem omrežju, videooglase, oglaševanje v prikaznem omrežju, vodenje in upravljanje analitike spletnih strani ter inbound marketing.

Connecta

Oglaševalska agencija Connecta se že več kot 20 let ukvarja z celovitim razvojem blagovnih znamk, organizacijo športnih in poslovnih dogodkov, izdelavo spletnih strani, oglaševanjem na radiu in televiziji, nahajajo pa se na Dunajski 76, v Ljubljani.

Na svoji spletni strani se predstavljajo kot oglaševalska agencija, ki se ukvarja s kreiranjem, upravljanjem in zaščito blagovnih znamk, načrtovanjem in izdelavo strateških rešitev, oblikovanjem, PR, spletnimi straegijami in komuniciranjem, medijskim zakupkm in organizacijo dogodkov ter tiskovnih konferenc….

Eksit ADV

Eksit ADV ponuja komunikacijske rešitve za podjetja in blagovne znamke. Ukvarjajo se z razvojem blagovnih znamk, upravljajo trženjske strategije in akcije, izvajajo komunikacijske rešitve v digitalnem okolju, grafičnim oblikovanjem in oblikovanjem embalaž, upravljanjem celostnih podob podjetij in blagovnih znamk, razvojem in izvedbo digitalnih vsebin…

Pristop

Agencija Pristop se ukvarja s korporativnim komuniciranjem in svetovanjem, upravljanjem ugleda podjetij, upravljanjem javnih tem, komuniciranjem s finančnimi javnostmi, kriznim komuniciranjem ter snovanjem poslovnih, marketinških in prodajnih strategij ter upravljanjem tržnih procesov.

Na področju digitala se ukvarjajo s strateškim načrtovanjem digitalnim marketingom in razvojem digitalnih ekosistemov.

Na področju komuniciranja z ostalimi mediji ponujajo medijsko načrtovanje in zakup, razvojem medijskih strategij ter analiziranje in raziskovanje.

Art A

Oglaševalska agencija Art A je manjša, kreativno vodena oglaševalska agencija, ki se ukvarja z oglaševanjem na ključ, izvedbo marketinških akcij, razvojem blagovnih znamk, celostnim grafičnim oblikovanjem, sejemskimi postvitvami, studijsko fotografijo, videoprodukcijo in multimedijo, spletnimi trgovinami, socialnimi mediji ter reklamiranjem na jubmo plakatih. Obenem ponujajo na oglaševalskem trgu tudi storitve tiskanja za različne medije (avtografika), potisk embalaž, itd…

Iprom

Iprom je digitalna agencija, ki ponuja storitve za podjetja in vodje trženja, produkte za medijske strokovnjake ter programske rešitve za založnike in vodje oglasnega trženja.

Med osnovne storitve za podjetja in vodje trženja sodijo zakup občinstva, spletna analitika, poročanje, upravljanje druženih mdijev, marketing z vplivneži in oblikovanje kreativnih rešitev, med njihove produkte za medijske strokovnjake pa sodijo iprom video, iprom display, iprom mobile, ipromonsite, iprom email in drugo….

Manjše , a specializirane digitalne agencije

Glede na to, kako se digitalni marketing in spletno trženje razvija na najrazličnejše spletne platforme, posamezni internetni kanali pa zahtevajo vedno večjo specializacijo, so že pred leti v tujini, zadnja leta pa tudi v Sloveniji, začele na teži, pridobivati manjše,  t.i. specializirane digitalne agencije, ki se izključno ukvarjajo le s posameznim digitalnim kanalom.

vKoraku.si

vKoraku.si je specializirana digitalna agencija, ki se ukvarja predvsem z vsebinskim marketingom, spletno optimizacijo ter prodajo na Amazonu. Sicer ima zaradi različnih naročnikov, med svoje storitve vključene tudi storitve Google oglaševanja in storitve priprave starteških marketinških načrtov za celovite digitalne nastope, a je prvenstveno njen bazen kupcev in stran tistih, ki jih najprej zanimajo “osnove”- to je postavitev zdrave spletne prodaje preko Googla, po naravni poti in brez plačevanja za oglase (SEO) – slednje pa profesionalno dosega s pomočjo vsebinskega marketinbga.

Pomen spletne analitike za spletni uspeh

Ne samo Iprom, temveč tudi številne druge spletne agencije in posameznimi (freelancerji) vse bolj ugotavljajo in upoštevajo, da je analiza spletnih strani temelj uspeha na spletu, ne samo za internetne strani, ki na spletu obstajajo že dlje časa, temveč, da je osnova dobrega in učinkovitega spletnega nastopa, tudi analitičen pogled pri spletnih straneh, ki se svojega spletnega nastopa šele lotevajo.

Pri spletni analitiki se segmenti obravnave za ločijo na analizo obstoječih spletnih strani (t.i. tehnično analizo spletnih strani, onsite seo analizo spletnih strani), analizo učinkovitosti oglaševalskih kampanj (ppc npr. Google ads oglaševanje, facebook oglaševanje,…) in analizo organske rasti spletne strani.

Med najbolj znanimi analitičnimi orodji pa so Google analitiki in Google search konzola za spremljanje aktualnih podatkov o nastopu spletne strani.

Celoten seznam oglaševalskih agencij v Sloveniji, kjer so predstavljene tudi ostale največje oglaševalske agencije v Sloveniji, najdete na slovenski oglaševalski zbornici. Vsako leto pa revija marketing magazin objavlja tudi seznam najboljših kreativnih direktorjev. Tukaj.

V zadnjem času so se vse največje oglaševalske agencije v Sloveniji tudi zelo obrnile na napredni spletni marketing in spletne rešitve po meri posameznega naročnika.

Oznake besedila: Največje oglaševalske agencije v Sloveniji