Published by: 0

KAKŠNE SPLETNE VSEBINE PRITEGNEJO NAJVEČ POZORNOSTI? VIDEO VS. TEKST!

Ali izvajate vsebinski marketing in vas zanima, kakšne spletne vsebine se vašemu podjetju splača dajati v ogled vašim potencialnim strankam? Katere bodo na vašo spletno stran in druga medija pripeljale največ prometa? Pripravili smo za vas primerjavo engagementa publike pri videu in tekstu.

Vas zanima več?

spletne vsebine

Videoposnetki so odličen način za pritegnitev občinstva, ki nima časa za branje besedila.

VIDEO – MOČNI PRIVLAČEVALEC POZORNOSTI – A RES VEDNO?

Študije kažejo, da si gledalci ob gledanju videoposnetka zapomnijo 95 % sporočila kot ob branju besedila. Kaj to lahko pomeni za vaše podjetje? Če imate na svoji strani videoposnetke, ste nepremagljivi. Zavedati se pa moramo, da potencialna stranka ni vedno v situaciji, da lahko gleda video.

Če se zamislite, kdaj vi uporabljate vašo mobilno napravo? Ali ste vedno v situaciji, da lahko gledate video s zvokom?  Z lastnih izkušnji vemo, da se največkrat znajdemo v situaciji, da bi zvok iz našega telefona motil okolje, zato je video primerno samo z podnapisi – ali pa pride še bolj v upoštev kakšen članek, kjer hitro pridemo do zaželene informacije. 

3 RAZLOGI, ZAKAJ JE VIDEO TAKO UČINKOVITA SPLETNA VSEBINA

 

  • realističnost

 

Video za razliko od kakšne druge spletne vsebine, zagotavlja bolj realistično izkušnjo za gledalca. V krajšem času zna povedati lahko veliko več informaciji kot tekst. Videoposnetki se lahko uporabljajo za poudarjanje značilnosti izdelkov ali storitev in ne le za zagotavljanje informacij. Nekomu lahko na primer pokažete, kako uporabljati vaš izdelek, z videoposnetkom, ki uporabo pojasni veliko bolje kot navadno besedilo. Tako lahko kratek video posnetek naredi velik učinek.

  • višja stopnja klikov v primerjavi z besedilom (click rate)


    Videoposnetek je močno prodajno orodje. Verjetnost, da ga bodo iskalniki sprejeli, je večja. V vsakem trenutku lahko poveča stopnjo odprtosti, vključenosti in konverzije v primerjavi z besedilom. Študija je pokazala, da video poveča stopnjo klikov za 25 % v primerjavi z besedilnim sporočilom.

     

 

  • orodje za doseganje novih občinstev

    Z videom lahko izkoristite vse manjšo pozornost potencialnih strank. Ljudje iščejo nekaj, kar jih takoj pritegne, in ne berejo blokov besedila – temveč se samo pomikajo mimo številnih slik. Videoposnetek hiter, zabaven in privlačen način pridobivanja informaciji.

 

Glavna prednost je, da lahko video zajema vse druge vrste spletne vsebine. Besedilo, glasbo, fotografije, povezave in celo podcaste! Noben drug medij nima te možnosti in prilagodljivosti! Zaradi tega ima video primeren naslov: video je kralj spletne vsebine.

SPRETNOSTI BLOG VSEBIN NA SPLETU

Ker je na spletu trenutno povezanih skoraj 4 milijarde ljudi, še nikoli ni bilo primernejšega časa, da podjetja v svojo strategijo trženja vključijo bloge.

Blogi ne le povečujejo obisk na spletnem mestu ter promovirajo vaše izdelke in storitve, temveč tudi pomagajo graditi zaupanje pri potencialnih strankah.

SKLADIŠČE VSEBIN ZA DRUGA MEDIJA VAŠEGA PODJETJA

Bloganje za vaše podjetje vam pomaga tudi pri prepoznavanju v družabnih medijih. Vsakič, ko ustvarite nov članek, ustvarite vsebino, ki jo lahko delite naprej v vaših družabnih omrežjih – Twitter, LinkedIn, Facebook, Pinterest – to pomaga izpostaviti vaše podjetje novemu občinstvu, ki vas morda še ne pozna.

Vsebina bloga torej pomaga pri ohranjanju vaše prisotnosti v družabnih medijih – olašala bo vaš upravlanje socialnih omrežji.

Namesto da bi od vodje družbenih medijev zahtevali, naj vedno ustvarja popolnoma nove spletne vsebine (ali pa bi jih ustvarjali sami), lahko vaš blog služi kot skladišče vsebin.

Z vsebino bloga krepite svoj doseg v družabnih omrežjih in preko družabnih kanalov na blog pripeljete nove obiskovalce spletnega mesta. 

To je popolnoma simbiotično razmerje, kaj ne?

Dobro je in splača se proizvajati čim več tipov spletnih vsebin – pisanih ter video, podcastov, grafik – saj ima vsaka potencialna stranka drugačne navade in težko je vse zadovoljiti z enim tipom vsebine. Ne pozabite pa na eno – bodite konzistentni, zavedajte se, kakšne vsebine bodo vašemu podjetju koristile, naredite za vaše podjetje načrt in strategijo produkcije vsebin in tega se držite. 

Če pa rabite kakršnokoli pomoč s ustvarjanjem vsebin, se lahko obrnete na podjetje Pro Marketing in vam z veseljem bomo pomagali.