Published by: 0

KAKO JE NAŠA KOLESARSKA TRGOVINA NEWBIKE POVEZANA Z ZAPUŠČINO JANEZA PUHA?

Kolesarska trgovina NewBike že od svojega nastanka ostaja posvečena Janezu Puhu

Janeza Puha lahko brez vsakega dvoma označimo za našega najpomembnejšega inovatorja, zelo uspešnega tovarnarja in največjega praktika svojega časa. V kolesarski trgovini NewBike smo izjemno ponosni, da po mnenju številnih zgodovinarjev ravno naš rojak velja za osebnost, ki je predvsem na razvojnem področju avtomobilizma in kolesarjenja bistveno spremenila potek tehnične revolucije. Kakopak tudi ne, saj se je podpisal kar pod 17 različnih patentov v konstrukciji koles, katere s pridom uporabljamo še v današnjih časih in so bili bistvenega pomena za nastanek kolesa, kot ga poznamo iz vsake sodobne kolesarske trgovine.

Zaradi Puhovega izjemnega prispevka k razvoju koles, pri čemer je potrebno izpostaviti predvsem namestitev dvoje enako velikih pnevmatik in uveljavitev pogona na zadnjo pnevmatiko prek verige s pedali, smo v kolesarski trgovini NewBike čutili dolžnost, da se našemu rojaku oddolžimo.

V ta namen je naša kolesarska trgovina že od svojega nastanka posvečena Janezu Puhu in njegovi zapuščini, katero skušamo tudi v čim večji meri približati vsem svojim strankam ter drugim obiskovalcem.

kolo styria

V kolesarski trgovini NewBike smo Janezu Puhu namenili prav poseben kotiček

V kolikor si želite ogledati kolo, ki je bilo izdelano pred več kot stoletjem, ki prihaja naravnost iz Puhove slovite tovarne koles in s katerim se je vozil tudi sam Janez Puh, se vam ni potrebno odpraviti v Puhov muzej v oddaljeni Gradec, kajti prav takšno kolo si lastimo v kolesarski trgovini NewBike! Kolo je poimenovano Styria, kar v prevodu pomeni Štajerska in predstavlja izjemno zgodovinsko vrednost ter najdragocenejši del naše zbirke, prejeli pa smo ga od Društva Janeza Puha ob otvoritvi naše kolesarske trgovine. Naj dodamo, da je takrat kolesarsko trgovino NewBike obiskal tudi sam pra pra nečak Janeza Puha, od katerega smo v dar prejeli čudovito knjigo, ki še podrobneje opisuje Puhovo biografijo, njegove vizije, razmišljanja in poslovno pot.

Če želite omenjeno knjigo tudi sami prelistati, lahko to storite v prav posebnem kotičku, ki smo ga v kolesarski trgovini NewBike namenili Janezu Puhu. Tam se lahko med drugim odpočijete, si postrežete s pijačo in prigrizki, da bi poskrbeli za zabavo vaših otrok, pa smo zanje v Puhovem kotičku naše kolesarske trgovine pripravili zanimive pobarvanke.

V celotni ponudbi koles NewBike smo še posebej ponosni na Puchova

Vsa mestna kolesa NewBike v naši ponudbi so izdelana pri vrhunskih proizvajalcih, kot so VanDijck, Vogue in Puch, najbolj ponosni pa smo prav na slednja. Menimo namreč, da je slovenska javnost čakala predolgo in je bil že skrajni čas, da so se Puhova kolesa naposled pojavila tudi pri nas.

Mestna kolesa NewBike znamke Puch predstavljajo prestižno kolesarsko znamko, ki jo navdihujejo kolesarji in ima tradicijo, dolgo častitljivih 120 let. Gre za kolesa, ki so pravzaprav nasledila tista, ki jih je v svoji tovarni izdeloval Janez Puh, kljub mnogim spremembam pa so se ohranila kot sinonim za neoporečno kakovost in vsestransko zmogljivost.

Puchova kolesa, katerih del so tudi naša kolesa NewBike, spadajo v največjo evropsko kolesarsko skupino Cycleurope. Ponašajo se z več kot milijon izdelanimi primerki na letnem nivoju, izvažajo pa jih kar v 60 držav po vsem svetu.

kolesa znake Puch

V čem je največja prednost Puchovih NewBike koles v primerjavi s konkurenčnimi na trgu?

Puchova NewBike kolesa omogočajo izpopolnjeno in izboljšano vozniško izkušnjo, saj bodo slehernemu kolesarju po zaslugi neprekosljivega udobja zagotavljala izjemno prijetno in uglajeno vožnjo.

Kljub temu, da so izdelana s sodobnimi postopki in da so vanje vgrajeni najnovejši materiali ter druge komponente, ki so trenutno dostopni na trgu, so še vedno obdržala čar koles, ki jih je izdeloval sam Janez Puh. Zaradi všečnega in nekoliko samosvojega oblikovalskega sloga, privlačnih barvnih odtenkov ter pestrim naborom dodatne opreme, pa se boste v Puchova NewBike kolesa zagotovo zaljubili že ob prvem pogledu!

V naši ponudbi boste našli tudi e kolo prestižne znamke Puch

Naša ponudba ne obsega zgolj klasična kolesa Puch, temveč boste pri nas našli tudi Puchovo e kolo. Pri proizvajalcu poudarjajo pomen individualnosti in specifičnosti okusa, želja ter potreb vsakega posameznega kupca, zato je po njihovih besedah vsako e kolo prestižne znamke Puch namenjeno točno določeni skupini ljudi.

Čeprav je izbor zares pester, vam lahko obljubimo, da boste z nakupom bilo katerega Puchovega e kolesa izjemno zadovoljni in vse prej kakor razočarani. Prav vsako e kolo prestižne znamke Puch v naši ponudbi se namreč ponaša z že omenjeno veliko mero udobja in očesu privlačnim videzom, odlikuje pa se tudi po enostavni vodljivosti ter zmogljivem elektro motorju, ki vas nikdar ne bo pustil na cedilu.

Prav tako je pomembno poudariti, da Puchovo e kolo priporočamo tudi z vidika varnosti, zasluge pa gre pripisati predvsem naprednemu zavornemu sistemu, trpežnemu okvirju in kakovostni osvetlitvi, zaradi katere boste zelo dobro vidni tudi med vožnjo ponoči ali drugih slabših svetlobnih pogojih.

električna kolesa znamke Puch

Zakaj je še posebej pomembna odločitev za nakup e kolesa znamke Puch?

Prednosti e kolesa danes pozna že skoraj vsak kolesar, pa vendar velja omeniti naslednje:

  • koristi za telesno in duševno zdravje, ki praktično ne zaostajajo za koristmi, katere prinaša klasično kolo,
  • prispevanje k manjši onesnaženosti okolja in s tem varovanje tal, vode ter ozračja,
  • možnost premostitve veliko daljše razdalje,
  • prispetje na končni cilj brez prekomernega napora,
  • med vožnjo se ne boste preznojili, zato ste lahko oblečeni v povsem vsakodnevna oblačila,
  • ter mnoge druge.

Še posebej pomembna pa je odločitev za nakup e kolesa, ki ga krasi slovita in že od daleč prepoznavna značka Puch iz stališča, da boste tako tudi sami pomembno doprinesli k prepoznavnosti in slavi našega znamenitega rojaka – Janeza Puha!