Published by: 0

Poročne lokacije v Sloveniji se ponašajo z izjemno raznolikostjo, ki seveda pritiče tudi raznovstni slovenski pokrajini. Tako kot je le ta razligaba, tako so razgibane tudi ponudbe poročnih lokacij. Od tistih razkošnih do tistih sila preprostih. In ne samo, da se razlikuje sam poročni prostor, razlikujejo se tudi koncepti poroke, poročna ponudba in nenazadnje tudi kulinarika. 

 

porocne-lokacije-v-sloveniji-1

 

Sanjskih kotičkov za obredno slavje je v Sloveniji kar nekaj. Mi se danes osredotočamo na poročne lokacije v Sloveniji, ki so v zadnjem času med najbolj iskanimi in priljubljenimi. Osredotočamo se na geografske lokacije in ne toliko na specifične ponudnike porok. 

Najbolj iskane poročne lokacije trenutno so tiste na prostem, pa poročne lokacije na Primorskem in na Krasu. 

Poročne lokacije na prostem

 

Poročne lokacije na prostem se sicer ne navezujejo na specifično geografsko območje – poročne prostore za poročne obrede na prostem danes najdemo že po celotni Sloveniji. So pa tovrstni prostori v zadnjih letih res pridobili na svoji priljubljenosti in so med najbolj iskanimi v Sloveniji. 

 

poroka-na-prostem-4

 

Res je, poroka na prostem se ponaša z izjemnim slovesom. Prav zaradi te priljubljenosti so nekatere druge poročne opcije vsaj za zdaj potonile malce v ozadje. A kdo ve, stvari se hitro spreminjajo, zato se lahko se čez leto dni vse spremeni. Za zdaj pa … Poročne lokacije na prostem so super popularne. 

In kaj je temelj priljubljenosti poročnih lokacij na prostem? Narava, svoboda, bose noge. Razlogi so različni in seveda vsak se odloča za svoje. A vendar, poročne lokacije na prostem se zdijo veliko bolj sproščene, veliko manj zategnjene. In čeprav govorimo o obredu, ki temelji na nekaterih zapovedih, so ti na poročnih lokacijah zunaj zapakirani povsem drugače. Vsaj dojemanje le teh se pri porokah na prostem povsem spremeni. 

 Poročne lokacije na Primorskem

 

porocne-lokacije-v-sloveniji-4

 

 

Poročne lokacije na Primorskem bi seveda spadale v podkategorijo lokacij za poroko na prostem – tudi zato, ker so prav poroke na prostem na Primorskem res priljubljene. 

 

Skratka, poročne lokacije v Slovenijo so, kot smo že rekli, raznolike. In le ena njih se ponaša z lokacijami, ki dišijo po morju in kjer so doma romantični razgledi in nasadi oljk in sivk, obenem. To je Primorska. In seveda, ne smemo pozabiti tudi na dobro vino!

 

Ja, poroka na Primorskem je lahkotna, kot so lahkotni poletni večeri ob morju. In romantična kot je sončni zahod ob morju. In je okusna kot primorska hrana in primorsko vino. In nič čudnega torej ni, da to geografsko lokacijo izbira veliko poročnih parov.

 

Seveda pa lahko v zakup vzamemo še eno prednost poroke na Primorskem in to je primorsko podnebje. Kar seveda tudi omogoča širšo izbiro datumov za vajino poroko. Večina porok se namreč v Sloveniji odvija od konca maja pa do konca avgusta, a ta sezona se na Primorskem podaljša. Jesenske poroke na Primorskem so res lepe in še bolj romantične kot sicer. Seveda pa tudi pomlad kliče v imenu ljubezni. 

Poročne lokacije na Krasu

 

porocne-lokacije-v-sloveniji-2

 

Kras že dolgo ne slovi več le po svoji geografski pestrosti, ki sta jo zarisala kamen in voda. Kras je danes postal nadvse priljubljena turistična destinacija. Tudi pravi mali raj za kolesarje in ljubitelje botanike. Pa seveda, kulinarike in vina. 

 

Kras je prežet ne samo z bogatim podzemnim svetom, ampak tudi tistim, ki ga gledajo naše oči. Nenazadnje mnogo prepoznavnih znakov Slovenija prihaja prav s Krasa – lipicanci denimo, pa jame seveda in značilne kamnite vasi kot je Štanjel. 

 

Poročne lokacije v Sloveniji se prav na vsaki geografski poziciji ponašajo s svojo specifičnostjo. Kras je ponaša z izjemnim podnebjem, ki ga v veliki meri zaznamuje tudi burja. Ampak, če ne bi bilo burje, ne bi bilo tako dobrega pršuta, kajne? 

 

Poroke na Krasu se ponašajo z domačnostjo. Tako pravijo pari, ki so Kras izbrali za svojo priljubljeno poročno lokacijo. Domačini so zares gostoljubni in poskrbeli bodo, da bo poroka na Krasu preprosta in domača. 

 

Poročne lokacije v Sloveniji – za vsak okus se najde prava

 

porocne-lokacije-v-sloveniji-3

 

Toliko je poročnih lokacij v SLoveniji, da je greh, če bi določali najlepšo, najboljšo. To seveda pritiče subjektivni odločitvi. Saj vendar nimamo vsi enakega okusa. In tako je tudi prav. 

 

Ko izbirata poročno lokacijo naj vaju vodi le eno: vajine želje in vajin okus! Ne ozirajta se na misli drugih, na pripombe od zunaj. To je vajin dan in vidva sta tista, ki vama more biti všeč vse kar bosta vključila na svojo poroko. Kako bodo drugi gledali na vse, naj vaju ne zanima!