Published by: 0

Grafično oblikovanje – še posebno logotipa –  ni za cicibane, tega verjetno še niste slišali. Slišali pa ste, da ni pametno dati drag kos opreme – vzemimo za primer avto, Audi A6 –  v popravilo »mojstru«, ki šraufa doma, pod kozolcem .. ker »on obvlada«.

 

 

In še hiter prevod kdo je v tem kontekstu »ciciban«: to je lahko kolegica v marketingu, ki rada riše ali pa nečak, ki »obvlada« Photoshop …

 

Hobiji so super in prav je da jih imamo, vendar resno delo kot je oblikovanje logotipa prepustimo profesionalcem, grafičnim oblikovalcem, ki so šolani za to, ki obvladajo grafično oblikovanje orodja za produkcijo in, ki imajo izkušnje in reference s katerimi se lahko izkažejo.

 

Kaj je glavni razlog zakaj grafično oblikovanje, še posebno logotipa, ni za cicibane?

Zakaj tak »cirkus« okrog logotipa, zakaj je tako pomemben. Ker je logotip tisto kar vas na PRVI POGLED LOČI OD KONKURENCE. Zato!

Odločili ste se, da potrebujete logotip in sedaj ste pred velikim korakom, saj morate najti pravega grafičnega oblikovalca, ki vam bo oblikoval logotip. In to takšen logotip, ki bo odražal poslanstvo vašega podjetja, vašo esenco bi lahko rekli.

Ko oblikujemo logotip je  treba najprej narediti konkretno in podrobno analizo naročnika. Dober oblikovalec vas bo spraševal in spraševal in spraševal. Postavljal vam bo vprašanja, ki bodo včasih tudi neprijetna, vrtajoča in provokativna.

  1. Kdo ste, od kod prihajate, kam si želite in kako ste si zamislili, da boste tja prišli?
  2. Kaj vas navdušuje in česa se bojite? Kaj vam je všeč in kaj vam je »fuj«?
  3. Kdo je vaša konkurenca, kaj počnejo, kako se oni predstavljaj ona trgu?
  4. Kaj so vaše prednosti in kje slutite, da ste šibki?

..malo smo odtavali. Vrnimo se k logotipu in k razlogom zakaj je logotip tako zelo pomemben, da ga ne dajemo delati cicibanom.

 

5 glavnih razlogov zakaj je logotip tako zelo pomemben:

  1. Logotip je vaš prvi kontakt s trgom in orodje za PRVI VTIS
  2. Logotip se pojavlja POVSOD in z njim privabljate nove stranke
  3. Tudi konkurenca ga/jih ima – IZSTOPAJTE
  4. Ljudje imamo radi podobe – dober in atraktiven logotip, si bodo ljudje zapomnili
  5. Imidž je pomemben in z logotipom si ga gradite – imidž profesionalnosti

 

Iz vsega naštetega je jasno, da je grafično oblikovanje kompleksno in komplicirano delo, ki zahteva posebna znanja in izkušnje. Prepustimo ga profesionalcem – grafičnim oblikovalcem! 

Za konec pa še zanimiv (in zabaven) video o zanih logotipih:

 

 

Oznaka besedila: Oblikovanje logotipa ni za cicibane