Published by: 0

Kaj so SEO triki? V tem članku bomo govorili o uporabi SEO trikov pri pisanju svojih člankov. Te trike boste se naučili uporabljati v pravilnih trenutkih in na pravilen način.

Zakaj bi te SEO trike uporabljali?

Verjetno se sprašujete: “Zakaj bi sploh uporabljali te SEO trike če pa lahko samo noramalno pišemo članek?”. Zato, ker vam bodo ti triki pomagali dosečti višjo uvrstitev na Google iskalniku in pa boste z pomočjo njih obiskovalce svoje strani dlje zadržali na svoji strani. Zdaj, ko smo povedali zakaj, lahko nadaljujemo z samimi triki, ki vas bodo spremenili v SEO mojstra.

SEO trik 1: Bucket Brigades

Prvi trik o katerem bomo govorili so bucket brigades. Ta trik je zelo enostaven in zanj ne porabite niti minuto časa. Ta trik je namreč samo en stavek, ki ga dodate v svoj članek. Med pisanjem svojega besedila samo dodamo med vrsticami en stavek, pri katerem bralca nekaj vprašamo. Vprašanje je lahko retorično ali ne. Važno je, da se bralci za nekaj sekund vstavijo in si oddahnejo od besedila.

Zakaj bi si moji bralci morali oddahniti od besedila?

Zato, ker če pišemo dolge odstavke z bogato temo, ki zahteva polno pozornost bralca, bo se bralec psihično utrudil. Pri tem se lahko zgodi, da bralec odide iz naše spletne strani in tega nočemo.

Če ste bili pozorni, ste opazili, da sem tudi jaz uporabil eno bucket brigade v tem poglavju.

White space

Tudi ta SEO trik je zelo enostaven in je tudi zelo podoben prejšnjemu. Spet želimo, da se naš bralec ne preobremeni, ampak tokrat gre za predsojo bralca.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pritisnili na članek oziroma blog oziroma kakršnokoli besedilo in je bilo kot knjiga natrpano z besedami? Da je bilo na strani toliko besedila, da ste se odločili, da ni sploh vredno začeti brati? Da, to se zgodi in če nismo previdni, se lahko to zgodi tudi nam.

Tukaj vstopi white space. White space je bolj kot trik nekakšno pravilo, ki se ga moramo držati med pisanjem članka. To pravilo pravi, da morajo odstavki biti čim krajši in ne daljši o treh ali štirih vrstic. To bralcu sporoči, da je besedila manj, četudi ga je čisto enako kot če nebi bilo odstavkov.

Primer uporabe white space na spletni strani optimizacija spletnih strani cenik

Na spodnji sliki lahko vidite spletno stran seo-praktik.si cenik, na kateri lahko dobro opazimo uporabo white space. Spletna stran ne vsebuje več kot tri stranice besedila, kar bralcu sporoči, da bo to stran užitek prebrati. Avtor spletne strani uporablja white space po celotni svoji strani, zato je spletna stran seo-praktik.si cenik uvrščena visoko na Google iskalniku.

seo triki

Uporaba grafičnih motenj

Upam, da se niste že naveličali SEO trikov, ki bralcu pomagajo, da se ne utrudi, saj je tukaj še en.

Grafične motnje so lahko slike, grafi, bulleting ali videji. Njihov namen je, da bralca, kot bucket brigade, odvedejo od besedila za par sekund. Njihova uporaba je preprosta in njihov učinek je neverjeten.

Pri uporabi grafičnih motenj so SEO mojstri iznašli eno zelo enostavno pravilo: “Na ekranu bralca mora vedno biti vsaj ena grafična motnja.”.

Primer uporabe grafičnih motenj na spletni strani panheat.si

Na spletni strani panheat.si lahko zelo dobro vidite dobro uporabljene grafične motnje. Spletna stran jih je polna in so uporabljene na neverjetne načine. Ta stran vem je lahko zelo dober zgled, če se želite izboljšati v grafičnih motnjah.

seo triki

SEO triki v smislu zank

Zanke so zelo uporabne med SEO triki, kadar pišemo članke na naši spletni strani. Če ne veste o čem govorim, vam priporočam, da še enkrat preberete prvo poglavje.

Priznam, to je bila ukana, ampak sem vam s tem točno prikazal, kaj zanke so. Zanke so torej stavki v besedilu, ki vam povedo, da preskočite na neko drugo poglavje.

Te zanke so namenjene enemu samemu razlogu in to je, da naš bralec zapravi čim več časa pri branju našega besedila. Te zanke so uporabne pri vseh besedilih in zelo enostavne, velikokrat pa lahko na njih naletimo tudi v videjih, kjer nam nekdo nekaj razlaga.

SEO trik 5: Oštevilčeni naslovi

Med vsemi SEO triki nam bo ta pomagal najhitreje. Ta trik se namreč že skriva v naslovu našega besedila. Kadar pogledamo mnoge statistične raziskave glede Googla in njegovih rezultatov, lahko hitro opazimo, da so rezultati strani z številkami v naslovu boljši od strani, ki jih nimajo.

Po tem lahko sklepamo, da so možnosti uspeha naših člankov boljše, če v naslovu vključujejo število.

Primer uporabe števil v naslovu na spletni strani pohištvo123.si

Da, ta stran ima že v svojem imenu število, kar zelo pripomore pri njeni poziciji na Google iskalniku. Spletno stran pohištvo123.si vzmetnice lahko obiščete tudi sami in poskušate najti še več SEO trikov.

seo triki

Vključevanje ključne besede in benefita

Pri pisanju člankov lahko uporabljamo stvari, ki jim rečemo SEO triki. Ampak za dober članek pa moramo vključiti ključne besede in benefit v besedilo. Vključevanje ključne besede v besedilo bo zelo pripomoglo k naši uvrstitvi na Googlu in pa nam bo pomagalo ostati na originalni temi. Vključevanje benefita bo bralce pritegnilo še bolj k branju besedila, saj bodo vedeli kaj vse lahko pridobijo.

Samo ta dva trika vam že lahko pomagata pri dobrem članku, zato če še dodate ostale trike, ki smo se jih naučili, boste dobili zelo dober članek.

Če se o SEO trikih želite naučiti še več vam močno priporočamo ta video:

Če ste bili pri branju pozorni, ste morda zaznali nekaj trikov, ki smo jih uporabili tudi mi. Če pa ne, pa lahko še enkrat preletite besedilo in jih boste verjetno opazili.

Primer dobre uporabe SEO trikov na spletni strani termotom.si pleksi steklo.

Na spletni strani termotom.si pleksi steklo lahko opazimo skoraj vse SEO trike, ki smo jih v tem članku omenili. Če želite, si lahko to spletno stran pleksi steklo tudi sami ogledate, saj vam lahko samo pomaga pri izboljševanju vaših SEO sposobnosti.

seo triki